На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Четверг, 2 мая
22232425262728 
пнвтсрчтптсбвс 
293012345 

на весь день
 Время:  15:03
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


"КАМОН!": цікаві факти про тревел-шоу

05.04.2024

КАМОН!: цікаві факти про тревел-шоу

Уже завтра – у суботу, 6 квітня – о 22:00 на телеканалі К1 стартує проєкт "КАМОН!" – тревел-шоу ведучих Макса Узола та Ольги Манько, які показують найкращі туристичні маршрути для подорожей Україною та світом. Напередодні прем’єри – 7 цікавих фактів про новий проєкт.

Тревел-дует

Макс Узол та Ольга Манько – сімейна пара, яка дуже любить подорожувати. Тож 4 роки тому вони вирішили знімати свій сімейний тревел-блог. Зараз на їхньому YouTube-каналі – понад 200 тисяч підписників та десятки захопливих відеоподорожей. Деякі з них уже набрали понад мільйон переглядів. Тепер за тревел-пригодами цієї невгамовної пари зможуть спостерігати також і телеглядачі каналу К1. Цікаво, що над цим проєктом, по суті, працює тільки двоє людей – власне, Макс та Ольга. Вони роблять усе самі – від планування маршрутів і написання сценарію до зйомок та монтажу. "Найбільше часу в нас займає саме монтаж: один випуск ми монтуємо вдвох два-три тижні, – розповідає Ольга Манько. – До того ж ми монтуємо зранку до вечора. Буває, що в цей період ми не спимо ночами, бо треба видати нову серію. Тому ми в майбутньому все ж таки хочемо делегувати комусь монтаж відео і взяти у свою команду ще одну людину".

Зйомки на телефон

Сучасні технології пішли вперед, і тепер навіть телешоу можна знімати на телефон! Саме так знімають випуски свого тревел-проєкту Ольга Манько та Макс Узол.

"Наші динамічні мандрівки краще знімати на телефон, – розповідає Ольга Манько. – Перед початком зйомок нашого тревел-блогу ми купили круту блогерську камеру, віддали за неї практично останні наші гроші – і перші серії ми знімали паралельно на телефон і на цю круту камеру. Та коли потім проаналізували картинку, побачили, що при зйомці на телефон значно краща якість, краща передача кольорів. Плюс знімати на телефон набагато легше в наших умовах, тому що в нас дуже динамічні зйомки, ми постійно в русі".

Неймовірні подорожі

Макс та Ольга – мандрівники з досвідом: вони побували у півсотні країн, об’їздили практично всю Україну… І зізнаються, що найбільше їм запам’яталися саме подорожі нашою Батьківщиною.

"Насправді кожна подорож дарує якісь неповторні емоції, кожна зйомка відкриває нові цікаві місця, – зізнається Ольга. – Я сама для себе відриваю нашу Україну завдяки нашим зйомкам. Я дуже кайфую від того, що ми знаходимо якісь класні місця чи цікаві локації, про які мало хто знає. Але одна з найяскравіших наших подорожей – це Херсонська область. Ми їздили туди знімати з друзями на їхньому авто, бо в нас ще не було свого. Тому ми витягнули друзів і сказали: "Ви будете відпочивати, а ми – знімати". За дуже короткий термін ми хотіли зняти топові локації Херсонщини, а їх там просто неймовірна кількість: і рожеві озера, і заповідник "Асканія-Нова"... Коли зараз переглядаю цю серію, в мене сльози на очах, тому що багато з цих місць наразі тимчасово окуповані. Невідомо, що там зараз відбувається. Незрозуміло, що зараз із тваринами в "Асканії-Новій", у якому стані рожеві озера… Знаю, що шато Трубецького окупанти повністю знищили. Колекційні вина 70-х, 80-х років повипивали, порозбивали… Так вийшло, що в нашому випуску про Херсонщину ми наче закарбували в пам'яті ці місця, якими вони були до окупації. І дуже хочеться, щоб, коли ми деокупуємо всю Херсонську область, ми змогли все відновити".

"Мені найбільше запам'яталась подорож Полтавщиною, – додає Макс Узол. – І це навіть не тому, що я сам із того регіону – народився в місті Гребінці і в Полтаві довго жив. А тому, що це була наша перша маленька мандрівка, куди ми поїхали з друзями, коли ще не знімали блог, у 2019 році. Я тоді так заморочився, спеціальну програму продумав, навіть дав назву цьому туру – "Піраміда-коні-страус". Ми поїхали на день, щоб познайомитися з Полтавщиною. Це для мене була найбільш цікава подорож рідним краєм. Ми побачили піраміду, збудовану з привезених із Єгипту матеріалів та за єгипетськими канонами. Ми жили в Опішні на старому хуторі, у тих умовах, у яких колись жили наші бабусі-дідусі. Таке відчуття, наче ти до бабусі приїхав, а не в готелі живеш. І ще запам'яталася кухня: я нарешті наївся галушок! До того ж господиня цього хутору готувала їх за старовинними рецептами, які знайшла у книгах Котляревського. Також вона нас пригощала стравами, які зараз незаслужено забуті – наприклад, такими, як шпундра і качана каша. Одним словом, рідна Полтавщина – у саме серденько".

Тернопіль – мільйонник

Перший випуск, який на YouTube-каналі Макса Узола та Ольги Манько набрав мільйон переглядів і досі залишається найпопулярнішим, – це випуск про Тернопіль.

"Мені особисто було надзвичайно приємно, що саме серія про українське місто набрала мільйон переглядів, тому що в нас є випуски і про інші країни, – говорить Ольга. – Чому саме Тернопіль викликав такий інтерес? Мені здається, тому, що до нас мало хто з блогерів показував це місто, а ми змогли його розкрити. Бо мало хто з людей знав, який це класний туристичний напрямок. У центрі Тернополя – величезне озеро з пляжами, яке може бути альтернативою морю. Можливо, ще зіграв свою роль той факт, що ця серія вийшла вже під час повномасштабної війни, коли частина Півдня була окупована і в людей не було можливості поїхати в Одесу на море, бо пляжі були закриті. І тут ми здивували співвітчизників такою альтернативою".

"Я зі свого боку скажу, що я до цього Тернопіль ніколи не бачив, і це місто для мене було величезним відкриттям, – додає Макс. – Я зрозумів, що це одне з найкрасивіших міст України. Мені здається, що Тернопіль незаслужено обділений увагою. Там цікава архітектура, тепла атмосфера. Там тихо, спокійно і затишно – і в цьому якраз фішка міста. Мені здається, ми дійсно змогли його розкрити для людей".

Шпигунські пригоди в Північній Македонії

Звичайно, за чотири роки зйомок тревел-блогу Ольга та Макс нерідко потрапляли в екстремальні ситуації. Але найбільше їм довелося понервуватися під час зйомок у Північній Македонії.

"Одна з найнеприємніших ситуацій, яка добряче нам попсувала нерви, сталася у 2021 році в Північній Македонії, – згадує Макс Узол. – Я знімав дроном мости, літав над річкою… І тут до мене підходить поліцейський, показує своє посвідчення, каже, що ми щось порушили, і просить пройти за ним. Він завів мене одразу в будівлю суду, хай як це дивно, і сказав, що ми порушили якусь там заборону на польоти. Одразу приїхали ще два патрульних поліцейських, людина із авіабезпеки, ще дві людини зі служби безпеки країни… Тобто вони подумали, що ми якісь шпигуни і знімаємо щось секретне, а не тревел-блог. Забрали у нас паспорти та дрон... Кажуть, що ми зняли там щось секретне. Я їм відповідаю: "Ні, я нічого секретного не знімав. Самі подивіться відео на флешці, чи є там щось секретне..." Та проблема була в тому, що їм не було куди вставити цю флешку, щоб подивитися відео. І так вони допитували нас 4 години, допоки не знайшли комп'ютер із входом для флешки. Подивились, що там нічого секретного немає. Сказали: "Усе нормально, тримайте свій дрон, але більше не літайте". І відпустили. Але добряче змусили понервуватися. Оля навіть плакала. У нас усі плани зірвалися, усе, що ми планували зняти на той день. А коли ти у відрядження їдеш на зйомки, в тебе кожен день – на вагу золота".

"Насправді ці 4 години були просто жахливі, тому що я почувалась, ніби якась злочинниця, ніби я щось вкрала чи намагалась на когось замах здійснити, – додає Оля.– З нами поводились, ніби з якимось терористами, нас допитували… Їм видалось підозрілим, що у нас стоїть американська віза. Думали, мабуть, що ми якісь американські шпигуни чи що. Було моторошно, бо ми не знали, що робити і кому дзвонити. Та в нас, у принципі, й можливості такої не було.

Страви для гурманів

У кожному випуску шоу "КАМОН!" на глядачів чекає не лише безліч цікавих місць, але й знайомство з кулінарними шедеврами. Що ж найцікавіше довелося ведучим куштувати в Україні?

"В Івано-Франківську ми їли морозиво з шишками. Воно має специфічний гіркуватий присмак, – розповідає Макс. – Гурманам також може зайти морозиво зі смереки. На Закарпатті у селі Кваси ми їли пивне морозиво. Хай як це дивно, воно має класний смак: нагадує чимось смак пива, а проте це десерт. Також ми їли борщ із вишнями у Вінниці, тому що вишня – це символ цього міста. Там дуже багато страв готують із вишень. На Херсонщині ми якось спробували страву з рослини солерос, яка росте у воді в солоному озері. Її нам подавали в ресторані у селі Щасливцевому на Арабатській стрілці. Зараз, на жаль, ця територія окупована. Страва ця дуже екзотична як для України".

Зйомки під час війни

Після повномасштабного вторгнення Оля та Макс продовжили знімати свій тревел-проєкт, навіть попри труднощі, з якими зараз їм доводиться стикатися.

"Зараз стало важко планувати щось, – зізнається Макс. – Раніше в нас був контент-план того, що ми знімаємо, на пів року вперед, а зараз плануємо лише на дві серії вперед. Або ж ти плануєш подорож у якесь місто, а там стається великий обстріл, і ти розумієш, що недоцільно зараз туди їхати. Деякі місця зараз закриті для зйомок, у деякі неможливо потрапиш через заходи безпеки. Монтувати через постійні обстріли також важко. І тому всі процеси відбуваються значно довше. Але все одно це того варте. Наприклад, ти читаєш коментарі про те, що люди зараз сприймають наш контент як психотерапевтичний сеанс. Вони пишуть, що після того, як подивляться наші відео, їм хочеться жити й будувати плани на майбутнє".

"Наш проєкт – це не тільки про подорожі, – зауважує Ольга Манько. – Наш проєкт набагато глибший. Він про дослідження, про пізнання України. Ми відкриваємо Україну українцям, щоб вони знали, які цікаві місця є в нас, розуміли, що наша країна має багату історію. Щоб наші люди цінували, любили та берегли те, що мають. Тому що це дуже важливо, особливо зараз – любити свою країну. Адже це дає нам натхнення відновлювати, розбудовувати її. Тому ми вважаємо своєю місією надихати глядачів на ось цю любов до України. А ще – надихати людей підтримувати одне одного. Тому й наші відео – це про любов до своєї землі та одне до одного".

Відкривайте для себе найцікавіші місця України й світу разом із Ольгою Манько та Максом Узолом. Дивіться тревел-шоу "КАМОН!" із 6 квітня щосуботи та щонеділі о 22:00 на каналі К1.

Промо-анонс проєкту "КАМОН!" – https://youtu.be/uHec7gBmtxA


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформиКанали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // 01.05

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // 01.05
Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // 01.05
Дмитро Коляденко в проєкті "Моя історія": "Україна переможе, тоді й весілля буде" // 30.04
"МастерШеф"-13 випуск 12: Майстер-клас з приготування ідеальних пасок від суддів та поважні гості // 29.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // Украина

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // Украина

Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // Украина

Дмитро Коляденко в проєкті "Моя історія": "Україна переможе, тоді й весілля буде" // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 12: Майстер-клас з приготування ідеальних пасок від суддів та поважні гості // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.