На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Четверг, 2 мая
22232425262728 
пнвтсрчтптсбвс 
293012345 

на весь день
 Время:  12:51
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Величне російське мистецтво чи біла пропаганда? — у четвертому епізоді "Велика російська брехня"

05.04.2024

Величне російське мистецтво чи біла пропаганда? — у четвертому епізоді Велика російська брехня

Як Росії вдається зачаровувати світ своєю культурою, вбиваючи тисячі людей? Дивіться цієї неділі, 7 квітня, о 21:00 на телеканалі Суспільне Культура та о 13:00 на ютуб-каналі Суспільне Культура у серії документального циклу "Велика російська брехня. Мистецтво".

Російські інституції мародерять на війні, несправедливо вивозять українські мистецькі скарби та організовують псевдоісторичні виставки, щоб виправдати варварські дії своєї армії.

"Історія окремішності російського народу, російського етносу починається з того, що князь Боголюбський при пограбуванні Вишгорода вивіз з міста “Вишгородську ікону Божої Матері”, яка вже десятки років була в цьому місті. Зараз цей образ знають як “Володимирська ікона Божої Матері”, і це одна з головних образів православної Росії, хоча вона відібрана в України. За великим рахунком це означає, що з крадіжки й починається їхня історія", — говорить спікер документального циклу, автор каналу "Культуртригер" Богдан-Олег Горобчук.

У 2014 році російський диригент і товариш Путіна Валерій Гергієв організував у Роттердамі благодійний концерт на честь пам'яті жертв катастрофи MH17, яку збили російські найманці. Невдовзі, у 2015 році, він виступив з концертом у Сирії, конфлікт якої активно підтримувала Росія. Поки одні росіяни знищують на українських територіях історичні артефакти, інші, "хороші", приїздять виступити на руїнах розбомблених міст і фінансують музичні фестивалі Європи для просування своїх бізнес-інтересів.

"Через культурні ініціативи російські олігархи активно просувають свої бізнесові інтереси. Наприклад, Володимир Потанін, який вважається одним із найбагатших людей Росії за версією журналу Forbes, регулярно виступав як спонсор та благодійник культурних інституцій у всьому світі. Також можна згадати мистецькі аукціони, які проводяться у різних країнах, де російські олігархи скуповують цінні твори мистецтва, часто стаючи власниками найдорожчих лотів. Зрозуміло, що організатори таких салонів та заходів, як і решта людей мистецького світу, зацікавлені у привабливості цих сум", — розповідає у фільмі докторка наук з державного управління Рена Марутян.

Російських представників культурної сфери знають усі, а де ж поділись українські митці, чи не загубилися в морі грошей та впливу кремлівських олігархів? Про це у четвертому епізоді говоритимуть солістка балету Львівського оперного театру Вікторія Зварич, культурний оглядач Аксель Брюгеманн, композитор, співзасновник лабораторії сучасної опери OPERA APERTA Ілля Разумейко, автор каналу "Культуртригер" Богдан-Олег Горобчук, докторка філософських наук, культурологиня Наталія Кривда, історик та критик мистецтва Костянтин Дорошенко та інші.

Нагадаємо, 17 березня стартував показ документального циклу "Велика російська брехня". Шість фільмів, що розвінчують наративи російської пропаганди в історії, спорті, літературі, кіно, медіа та мистецтві, дивіться щонеділі на телеканалі Суспільне Культура та ютуб-каналі Суспільне Культура.

Проєкт реалізований на замовлення та у співпраці з телеканалом Суспільне Культура командою ФОП Андрій Єрьомін.

Над проєктом працювали:

автори ідеї — Андрій Єрьомін, Анна Білоус;

авторки сценарію — Наталка Пономарів, Анна Данильчук;

режисери — Олександр Назаров, Наталка Пономарів;

оператор-постановник — Вячеслав Пономарьов;

презентерка — Анна Данильчук;

продюсери — Вячеслав Пономарьов, Андрій Єрьомін.

Керівниця проєкту зі сторони Суспільного — Альона Голякова, виконавчий продюсер — Лук’ян Галкін.

--
Суспільне Культура
— загальнонаціональний телеканал для культурного дозвілля. Кіно, театр і музика, цікаві програми про мистецтво, актуальні суспільно важливі теми, спецпроєкти та ефіри наживо з головних культурних та мистецьких подій країни.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформиКанали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // 01.05

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // 01.05
Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // 01.05
Дмитро Коляденко в проєкті "Моя історія": "Україна переможе, тоді й весілля буде" // 30.04
"МастерШеф"-13 випуск 12: Майстер-клас з приготування ідеальних пасок від суддів та поважні гості // 29.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // Украина

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // Украина

Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // Украина

Дмитро Коляденко в проєкті "Моя історія": "Україна переможе, тоді й весілля буде" // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 12: Майстер-клас з приготування ідеальних пасок від суддів та поважні гості // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.