На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Пятница, 3 мая
22232425262728 
пнвтсрчтптсбвс 
293012345 

на весь день
 Время:  16:19
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


"Усім тим, хто пройшов російські катівні": нове розслідування Суспільного

02.04.2024

Усім тим, хто пройшов російські катівні: нове розслідування Суспільного

29 березня журналісти Суспільного презентували розслідування "Гаспада афіцери: наглядачі херсонської катівні" у Національному музеї історії України. За останні 14 місяців роботи редакції розслідувань журналістам вдалося ідентифікувати сімох російських окупантів, які за час окупації Херсона перетворили ізолятор тимчасового тримання по вулиці Теплоенергетиків на місце катування людей. Окрім запрошених гостей на закритий показ розслідування завітала команда творців стрічки, а також герої фільму: херсонці, що пройшли катування в ІТТ.

"Цей фільм присвячено усім тим, хто пройшов російські катівні, хто пережив тортури, і хто не зламався. Він про, на наш погляд, найгероїчніше місто в Україні. Про місто, яке є прикладом спротиву. Це розслідування не трапилося б без участі людей, які були частиною руху спротиву, тих людей, які просто не скорилися, не піддалися, і в результаті були затримані й доправлені до найбільшої Херсонської катівні — ізолятора часового тримання", — розповідає Інна Білецька, авторка сценарію та продюсерка розслідування.

"Є сподівання, що все ж таки, ці злочинці понесуть покарання, неважливо, скільки пройде років. Я розумію, що це дуже складний процес, й що швидше за все, це будуть заочні вироки. Коли ми проводили розслідування, бачили цих окупантів у соціальних мережах, і те, як вони продовжують жити своїм життям, відпочивати, проводити час з родинами, начебто нічого не трапилося. Хотілося б, щоб вони понесли покарання за усе скоєне", — ділиться героїня розслідування Людмила Шумкова.

"За кількістю й обсягом болю це, мабуть, найтяжче, що доводилось робити. Коли нарешті вдалося ідентифікувати росіян, було відчуття каменя, що посунувся з душі, тому що з моменту, коли ми зайшли у звільнений Херсонський ІТТ — все, що там відбувалося, стало і нашою історією. Ми не можемо бути прирівняні до людей, яких там катували, але ми відчуваємо якийсь свій професійний біль і свою місійну важливість знайти катів, і показати їх світові, показати їх міжнародним правовим організаціям, як було написано в останньому титрі, сподіватися і закликати аби воєнні злочинці були покарані", — розповідає Владислав Васильченко, режисер розслідування.

"Ми багато працювали з фіксуванням воєнних злочинів на деокупованій Херсонщині, зокрема з тим, що відбувалося в ІТТ по вулиці Теплоенергетиків. “Злий” (позивний Андрєя Співака із російського міста Омськ — головного наглядача найбільшої херсонської катівні) не давав мені весь цей час спокою. І ось нарешті я маю можливість побачити його обличчя, дізнатися хто він. Дуже дякую за вашу роботу, що знайшли їх. Це неймовірно важливо", — коментує Єлизавета Сокуренко, журналістка "Центру прав людини ZMINA".

Над розслідуванням працювали:

Алла Садовник — авторка розслідування;

Інна Білецька — авторка сценарію та продюсерка розслідування;

Владислав Васильченко — режисер;

Світлана Коваль — операторка-постановниця;

Олександр Стратонов — режисер монтажу та композитор.

--
Суспільне Мовлення
— незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс "Бробакс", навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформиКанали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // 01.05

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // 01.05
Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // 01.05
Дмитро Коляденко в проєкті "Моя історія": "Україна переможе, тоді й весілля буде" // 30.04
"МастерШеф"-13 випуск 12: Майстер-клас з приготування ідеальних пасок від суддів та поважні гості // 29.04




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // Украина

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // Украина

Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // Украина

Дмитро Коляденко в проєкті "Моя історія": "Україна переможе, тоді й весілля буде" // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 12: Майстер-клас з приготування ідеальних пасок від суддів та поважні гості // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.