На сайте проводятся технические работы. Комментарии к фильмам/сериалам/передачам/новостям временно не работают. Приносим извинения за доставленные неудобства.
Телевизионный портал ВсёТВ
 
  Регистрация    Забыли пароль?
Я ищу передачу:
Телепрограмма
 Пятница, 3 мая
22232425262728 
пнвтсрчтптсбвс 
293012345 

на весь день
 Время:  22:33
   



Каналы: украинский базовый
   
   составить свой набор
 

новости телевидения


Прем’єра проєкту "Велика російська брехня" на Суспільне Культура

08.03.2024

Прем’єра проєкту Велика російська брехня на Суспільне Культура

Прем’єрний показ документального циклу "Велика російська брехня" відбудеться відразу на двох платформах Суспільного Мовлення. 17 березня дивіться першу серію проєкту "Велика російська брехня. Історія" о 21:05 телеканалі Суспільне Культура та о 13:00 на ютуб-каналі Суспільне Культура.

Цикл фільмів було створено для спростування наративів російської пропаганди. Проєкт реалізований на замовлення та у співпраці з телеканалом Суспільне Культура командою ФОП Андрій Єрьомін.

"Теми та проблематика, які здіймає цей документальний цикл, значно ширші за вже звичне слово “фейк”. Російська пропаганда вправніша та небезпечніша за інформаційні вкиди, що часто виглядають комічними й недолугими — власне, найбільшою небезпекою було б недооцінювати її вплив. “Велика російська брехня” має на меті показати комплексну картину варіативності інструментів, а також зв’язку причин і наслідків. Початок повномасштабного вторгнення не лишив сумніву, що доки ми дискутували, чи може культура бути поза політикою, росіяни зробили свою культуру реальною зброєю, завербувавши і мертвих класиків, і живих “митців у штатському” та на зарплатні. Це головний проєкт телеканалу Суспільне Культура з початку вторгнення, і я щасливий, що результати наполегливої роботи з 2022 року нарешті побачать світ", — коментує виконавчий продюсер проєкту та телеканалу Суспільне Культура Лук’ян Галкін.

Дебютний епізод досліджує, як Росія протягом століть використовує історію як пропагандистський інструмент для досягнення своїх політичних цілей. У радянській історіографії та політичній пропаганді вже багато століть побутує нині визнаний багатьма європейськими дослідниками міф про те, що "Росія — спадкоємиця земель руських". Для багатьох ця фраза стала аксіомою, дечим беззаперечним. Артикулювання такого постулату допомогло Росії стати апаратом із привласнення та деструкції земель країн Європи та Азії.

Росія вимагає для себе й особливих геополітичних прав в Європі, спекулюючи на історичній темі перемоги у Другій світовій війні. З посиланням на тезу про спадкоємництво вона створила ще один зручний міф про єдиний російський народ-переможець, ігноруючи значний внесок інших націй колишнього СРСР та союзників. Росія фальсифікує тисячі підручників, безсоромно підлаштовуючи історичні факти під політичну кон'юнктуру. Ця маніпуляція минулим має на меті виправдати імперські зазіхання Росії та штучно сконструювати ідентичність, що ґрунтується на міфах і вигадках.

"Брехня, повторена тисячу разів, стає правдою — один з головних принципів пропаганди. "Київська Росія" у дитячій енциклопедії — лише маленький відголосок великої гри в історію, яку Росія веде вже багато століть", — розповідає в епізоді "Велика російська брехня: історія" нараторка проєкту Анна Данильчук.

Кремль офіційно проголосив Росію "окремою цивілізацією", щоб поставити себе в статус вищий за інші країни світу. Ця нова концепція зовнішньої політики, закріплена в документах 2023 року, знаменує собою відхід від попередніх ідентифікацій Росії як князівства, царства, імперії, союзу та федерації. Вірус російської пропаганди шириться світом, поки той зволікає.

"Без минулого — немає майбутнього" говорить класична приказка. Наскільки крихке майбутнє Росії, побудоване на брехні, дивіться у дебютній серії циклу "Велика російська брехня" наступної неділі о 21:05 на телеканалі Суспільне Культура та о 13:00 на ютуб-каналі Суспільне Культура.

Над проєктом працювали:

автори ідеї — Андрій Єрьомін, Анна Білоус;

авторки сценарію — Наталка Пономарів, Анна Данильчук;

режисер — Олександр Назаров;

оператор-постановник — Вячеслав Пономарьов;

презентерка — Анна Данильчук;

продюсери — Вячеслав Пономарьов, Андрій Єрьомін.

Керівниця проєкту зі сторони Суспільного — Альона Голякова, виконавчий продюсер — Лук’ян Галкін.

--
Суспільне Культура
— загальнонаціональний телеканал для культурного дозвілля. Кіно, театр і музика, цікаві програми про мистецтво, спецпроєкти та ефіри наживо з головних культурних і мистецьких подій країни та світу.


Комментариев: 0      Версия для печати  версия для печати


Другие новости раздела:

Міністр молоді та спорту Матвій Бідний розповів про Олімпіаду в Парижі у проєкті NEWSмейкерМіністр молоді та спорту Матвій Бідний розповів про Олімпіаду в Парижі у проєкті "NEWSмейкер" // 03.05

"МастерШеф"-13 випуск 13: На аматорів чекатиме славнозвісна ширма на кухні проєкту // 02.05
Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // 01.05
"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // 01.05
Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // 01.05




комментарии к новости     всего комментариев: 0
Table 'vsetv.articles_interactive' doesn't exist
Ваше мнение о новости :
Ваш ник: В ваш ник будут добавлены слова "гость сайта"
Текст Вашего сообщения должен содержать не менее 20 букв. Разрешено использовать не более 50% латинских букв.
Запрещено добавление рекламных сообщений, сообщений, которые не имеют информационной нагрузки и не касаются темы.
Все правила
Я соглашаюсь с правилами добавления сообщений.

 
Последние новости:

Міністр молоді та спорту Матвій Бідний розповів про Олімпіаду в Парижі у проєкті "NEWSмейкер" // Украина

"МастерШеф"-13 випуск 13: На аматорів чекатиме славнозвісна ширма на кухні проєкту // Украина

Канали 1+1 media без обмежень: до Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи // Украина

"Щоденники окупації": спецпроєкт Суспільне Новини про життя на окупованих територіях України // Украина

Премʼєра "Пізнай світ з Бєдняковим" на К1 – подорожуємо по всьому світу! // Украина

все новости









главная страница | телепрограмма: вся, фильмы, сериалы, спорт, для детей, инфо | телеканалы, новости тв, киноэнциклопедия, энциклопедия сериалов
© 2001-2024 Телевизионный портал ВсёТВ

Сервис EPG для ТВ-провайдеров  |  Телекомпаниям  |  Реклама на сайте

Обратная связь  |  Вакансии
Администрация сайта не несет ответственности за изменения в программе телеканалов и за содержание рекламных баннеров и объявлений. Частичное или полное использование информации, размещенной на сайте www.vsetv.com, для коммерческих целей или для общественного пользования в каком бы то ни было виде без письменного разрешения администрации запрещено.