На СТБ вийшов дев’ятий випуск "МастерШеф"-12. Тиждень розпочався з повернення шеф-кухаря та ведучого проєкту "Пекельні борошна" — Євгена Клопотенка. Саме він підніс наш український борщ до спадщини ЮНЕСКО. Шеф, який змусив садки та школи відмовитися від радянської системи харчування. Ба більше, саме він годує іноземні делегації, які прямують потягами до України. А на "МастерШеф" Євген провів майстер-клас для аматорів. Хто не впорався?
Майстер-клас Євгена полягав у використанні наших етнічних спецій. Їх було 10. Ба більше, всі ці спеції виключно українського походження, адже Клопотенко не використовує у себе в ресторанах жодних привезених складових. Насіння кропу, копчена груша, материнка, багно, ісоп, ялівець, коріння калгану, любисток та бузину дегустували аматори. Проте використав Євген у свої страві лише п’ять з них.
"Ви можете отримати певну кількість балів за свою страву. Одна вгадана спеція — 1 бал. За смак і презентацію ми також присуджуватимемо бали", — повідомили судді. Найкращим став Руслан. Він заробив аж 8 балів, відгадавши всі складові. А от чорні отримали Марина та Оксана, які порушили правила конкурсу. Крім того, Мирослава отримала чорний фартух за найменшу кількість набраних балів. Другий конкурс розпочався з легендарних коробок. Судді запропонували аматорам кулінарний… одяг. І це були не кітелі. Під коробками лежали футболки.
"Ви одягнете ці футболки, а на ваших спинах опиняться рецепти страв. Всього ми надрукували три рецепти галицької кухні, написані галицьким діалектом. Тож доведеться користуватися кулінарною логікою. Ці три рецепти ми розділили, тож потрібно пошукати продовження у суперників", — зауважили судді.
У підсумку цього конкурсу смачно приготувати гуцульські кулінарні шедеври та довести їх до смаку було під силу не кожному. Юля Марковецька подала майже не їстівну страву, тож отримала чорний.
На битві чорних змагалися Оксана, Марина, Юля та Мирослава. Їм довелося готувати на високих поверхнях. Судді нагадали учасницям про їх дитинство і те, як це, коли ти на все дивишся знизу. Тож готували навшпиньках і підставках. Проте підставок було лише дві, а аматорів в чорному — четверо. Тож довелося домовлятися і готувати в парі. Крім того, готували страву, яка вразила в дитинстві й зберігалася в пам’яті аж до сьогодні. Із завданням не впоралася Марина Швець, тож у 9 випуску проєкт "МастерШеф"-12 залишила саме вона.
Якщо ви любите готувати та мрієте потрапити на кухню "МастерШеф" – заповнюйте анкету на участь у 13 сезоні улюбленого проєкту – https://www.stb.ua/masterchef/ua/anketa-uchastnika/
|