Цієї суботи, 21 жовтня, на телеканалі СТБ вийде дев’ятий випуск "МастерШеф"-12. На проєкт повернеться шеф-кухар та ведучий "Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком"
— Євген Клопотенко. Окрім того, на учасників чекає дегустація етнічних українських спецій та галицькі рецепти, написані діалектом.
У 9 випуску аматори відвідають майстер-клас Євгена Клопотенка, який підніс наш український борщ до спадщини ЮНЕСКО. Проте готуватимуть не борщ. Цього разу дегустуватимуть спеції, які вирощуються на території України. Насіння кропу, копчена груша, материнка, багно, ялівець, коріння калгану, любисток та бузину пізнаватимуть, нюхатимуть, запарюватимуть на кухні "МастерШеф". Але це, звісно, не все, що потрібно буде зробити аматорам. Чи можливо запам’ятати особливості різноманітних етнічних спецій?
Як учасникам доведеться з ними працювати вперше? Хто з аматорів схитрить і перетворить індивідуальний конкурс на командний? І чи пробачать таку самодіяльність судді?
У другому конкурсі судді запропонують аматорам кулінарний… одяг. І це будуть далеко не кітелі. А далі доведеться готувати старовинні галицькі страви. Повезе тому, хто знається на галицькому діалекті…
"Всього ми надрукували три рецепти галицької кухні, написані галицьким діалектом. Тож доведеться користуватися кулінарною логікою. Ці три рецепти ми розділили, тож потрібно пошукати продовження у суперників на спині", — повідомлять судді.
У чому готуватимуть аматори? Невже Коля не допоможе суперникам з тлумаченням рецептури, й здобуде перемогу сам? Що обурить Ектора настільки, що він буде готовий попрощатися з учасниками до битви чорних?
Дивіться у суботу, о 19:00 на СТБ!
|