Вже цієї суботи вийде четвертий випуск нового сезону "Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком". 14 жовтня кухню відвідає українська фехтувальниця на шаблях, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан. Разом з Євгеном вони приготують дві неймовірні українські страви.
Куштувати українське, дивитись українське, досліджувати Україну на смак, надихатись силою стародавньої української кухні, українських продуктів та спецій! Щосуботи до ведучого, українського шеф-кухаря, ресторатора, амбасадора борщу і дослідника національної кухні Євгена Клопотенка, приходитиме зірковий гість або гостя. За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події, разом вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії.
Як і раніше, Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, українська фехтувальниця принесе на кухню проєкту французьку страву кассуле!
"Вперше я спробувала цю страву у Франції. Я туди їжджу тринадцятий рік на змагання. Тож я вирішила, що ти зможеш щось із цим зробити", — розкаже Ольга.
Шеф-кухар запропонує варіант українізації Кассуле. Замінивши картоплю на буряк, ми отримуємо суто нашу страву, яка називається шпундра. Шпундра або шпундри – українська страва, яку традиційно готують зі свинини та буряка. Згадка про неї є в книзі "Енеїда" Котляревського.
Безумовно, мова піде не лиш про кулінарію, а й про відмову Ольги потиснути руку російській спортсменці на ЧС. Харлан розкаже про правила й статут, який зобов’язує спортсменів тиснути руку супернику. Та як вона наважилася гідно протистояти всім умовам і провокаціям? Про це та багато іншого дивіться вже цієї суботи, 14 жовтня, о 10:00 на СТБ.
|