23 вересня о 10:00 на СТБ стартує другий сезон особливого кулінарного проєкту — "Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком". Ведучий — український шеф-кухар, ресторатор, амбасадор борщу і дослідник національної кухні Євген Клопотенко розповів, яка страва під час зйомок нового сезону вразила його найбільше.
"В минулому сезоні було 28 страв, всі незвичні та прикольні. І що, на цьому українська кухня закінчується? Українці настільки безмежно круті люди, що придумали мільярди рецептів, тримали їх у секреті понад 1500 років, нікому про них не розповідали, а зараз той час, коли ми можемо і маємо говорити! Буде ще 28 рецептів: з Херсону, з Центральної України, з Півночі, зі Сходу, Заходу. Це глибинні українські страви. Але найголовніше те, що кожну з них можна приготувати вдома із тих продуктів, які є в холодильнику.
Страва, яка мене найбільше здивувала цього сезону — боб-гуляш із закарпатською пікницею. Пікниця — це ковбаса з великою кількістю паприки, вона мене просто звела з розуму! Деякі поєднання смаків будуть дивними, як то кавун і риба, картопля і мак, але це дивно лише для нас зараз. Якщо почитати книжки, зрозуміємо, що це нормально, що раніше так їли. Нам треба повертатися до нашої кухні, готувати наші страви. Це не означає їсти їх кожен день, але українські страви та продукти мають бути в нашому раціоні", — ділиться Євген Клопотенко.
Щосуботи до Євгена приходитиме зірковий гість або гостя. За відвертою розмовою про життя, професійні та особисті події, разом вони готуватимуть унікальні українські страви, відкриваючи для себе і глядачів такий багатий на смаки світ української гастрономії. Цієї осені на кухні у Євгена Клопотенка ми побачимо нашу незламну чемпіонку Ольгу Харлан, співачку Юлію Саніну, акторку серіалу "Перевізниця" Анастасію Карпенко, актора улюбленого серіалу "Слід" Олексія Суровцева, ведучу СТБ Тетяну Висоцьку та інших. Вже цієї суботи на кухню проєкту завітає солістка гурту "KAZKA" Олександра Заріцька.
|